Když už člověk musí jíst, tak to nesmí být utrpení. A to jak
při přípravě, tak při konzumaci jídla (kdo někdy jedl v menze,
tak ví o čem mluvím). Následující recepty jsem
osobně vyzkoušel. Mě osobně přinutila vařit skutečnost, že jsem
byl pět měsíců v Anglii. Bere to dost času, ale jíte co chcete,
kdy chcete a kolik chcete. A to není málo.
Doporučuji návštěvu
stránky pana Vaňka
, která mi sloužila jako hlavní zdroj inspirace.
Učený z nebe nespadl. I já jsem se jen postupně dostával do pohody
při vaření a chvilku to trvalo, než jsem všechno koření a přísady,
co do jídel patří, taky skutečně do hrnce šoupnul. Odhad, kolik
čeho se má použít, se tříbí jen pomalu. Nikdy jsem váhu nepoužil,
protože jsem jí neměl.
Ze začátku jsem zkoušel vařit jednoduchá a rychlá jídla. Byli to třeba špagety,
rybí prsty s bramborem, vločková a krupičná kaše a nebo kotlet s bramborem nebo
rýží. To jsem ještě kupoval "krabice". Jsou to už hotová jídla, určená k dodělání
v mikrovlnce. Jejich obsah mě ale postupně nutil si vařit vlastní jídla.
V následující tabulce jsou snad ty nejjednodušší jídla, co existují. Je to zatím jen
přehled, a do receptů se pustím až bude někdy čas.
Vločková a krupičná kaše | Strouhaná mrkev | Hovězí polévka |
Špagety | Bramboračka | Pečené maso |
Rybí prsty | Smažená makrela | Makrela v alobalu |
Vařené brambory | Bramborové knedlíky | Škubánky |
Smažené kotlety | Smažená játra | Dušená játra |
Dušená rýže | Smažený sýr | Lívance |
Zelí | Špenát | Salát |
Bramborák | Volské oko | Pudink |